Meest gestelde vragen:

Wat is de levertijd van de Houten shutters?

Wat is de levertijd van de shutters?

Vanaf het moment dat u een keuze heeft gemaakt en wij de shutters bij u hebben ingemeten, hanteren wij een levertijd van 10 tot 14 weken.

Kan ik de houten shutters in mijn hypotheek opnemen?

Kan ik de shutters in mijn hypotheek opnemen?

Bij de meeste hypotheken is het toegestaan om shutters hierin te betrekken, voorwaarde hiervoor is wel dat de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Op deze wijze kunt u de aanschafkosten over een langere periode verdelen en bovendien geven shutters veelal een meerwaarde aan uw woning. Raadpleeg uw hypotheekverstrekker voor meer informatie.

Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

Dat onze prijs scherp is, wil niet zeggen dat dit ten koste gaat van ons eindproduct. We besteden veel zorg aan de vervaardiging van een kwalitatief eindproduct door onder meer gebruik te maken van hoogwaardig, massief lindehout; kwartiers gezaagd (om kromtrekken tegen te gaan), de toepassing van meerdere grond- en aflaklagen en PU coating, stevige pen en gat verbindingen, etc. Bugsout kan scherpe prijzen hanteren doordat we geen dure showroom hebben en wij onze shutters rechtstreeks bij de fabriek inkopen kunnen we de kosten laag houden.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Bij Shutters is montage altijd bij de prijs inbegrepen, inmeten en advies op locatie is voor consumenten altijd kosteloos binnen ons werkgebied en alle prijzen zijn inclusief 21% BTW. Alleen de Comfort Line heeft beperkte opties, bij de overige lijnen zijn vele opties bij de prijs inbegrepen zoals alle RAL- kleuren, verschillende lamel breedtes, stijlbreedtes en stijltypes, etc. 

Wij ronden niet af op hele vierkante meters, de afmeting is ook de prijs. 

Zijn er kosten verbonden aan een inmeet- adviesgesprek op locatie?

Zijn er kosten verbonden aan een inmeet- adviesgesprek op locatie?

Een inmeet- en adviesgesprek op locatie in Nederland, delen van België en Duitsland is voor consumenten kosteloos en vrijblijvend (tot 250 km afstand (enkel) tot ’s-Hertogenbosch). Wanneer de afstand tot ’s Hertogenbosch meer dan 250 km (enkel) bedraagt worden eventuele voorrijkosten in overleg bepaald. Voor een bezoek aan de Waddeneilanden vragen we om de kosten van de overtocht aan onze monteur te voldoen.

Wordt er om een aanbetaling gevraagd?

Wordt er om een aanbetaling gevraagd?

Omdat het speciaal maatwerk betreft, wordt er een aanbetaling van 25% gevraagd. Wanneer deze ontvangen is, ontvangt u ter bevestiging een factuur per mail waarop bevestigd wordt dat de aanbetaling is voldaan en de order in productie wordt genomen. Bovendien wordt de levertijd hierbij nogmaals bevestigd. De CBW-erkenning biedt de klant extra zekerheid en veiligheid. Zij waarborgen namelijk een aanbetaling van 25%. 

Wat is de garantie op shutters?

Wat is de garantie op houten shutters?

Op shutters heeft u 3 jaar garantie op fabricage- en montagefouten. Onze shutters zijn van hoogwaardige kwaliteit, desondanks kan er door het gebruik van de shutters na verloop van tijd onderhoud gewenst zijn. Te denken valt ondermeer aan het opnieuw afstellen van een bedieningssysteem, het vervangen van een veerstiftje in een lamel, etc. We vinden een goede aftersales belangrijk en bieden u dan ook graag de nodige ondersteuning zodat u zelf het gewenste onderhoud kunt plegen. U kunt echter ook gebruik maken van onze montagedienst tegen een geringe vergoeding.

Van welke materialen worden de shutters vervaardigd?

Van welke materialen worden de shutters vervaardigd?

De shutters voor toepassingen binnenshuis zijn verkrijgbaar in lindehout, eikenhout, canadian pine (canadees dennenhout) en kunststof (voor in vochtige ruimtes zoals badkamers). De shutters voor toepassingen buitenshuis zijn verkrijgbaar in teakhout, eikenhout of aluminium. Ook een combinatie van hout en aluminium is mogelijk.

Heeft het gebruikte hout een keurmerk?

Heeft het gebruikte hout een keurmerk?

Jazeker, het lindehout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van onze shutters is FSC gecertificeerd. Dat betekent dat het gebruikte hout verworven wordt in daarvoor bestemde gebieden en een herplantplicht geldt voor het gekapte hout.

Is het mogelijk houten shutters toe te passen op de badkamer?

Is het mogelijk shutters toe te passen op de badkamer?

Het is geen enkel probleem om de shutters van welke soort dan ook toe te passen op de badkamer. Mocht de shutter echter enorm veel in aanraking komen met water, dan is een PVC shutter de veiligste optie.

Nemen houten shutters veel licht weg uit de ruimte waar deze geplaatst worden?

Nemen shutters veel licht weg uit de ruimte waar deze geplaatst worden?

Nee, in tegendeel. Door de ronde vorm in de lamel wordt het licht juist naar binnen weerkaatst om zo toch voldoende licht binnen te houden.

Hoe lichtdicht zijn houten shutters?

Hoe lichtdicht zijn shutters?

Shutters zijn opgebouwd uit ontzettend veel bewegende houten delen, waardoor deze nooit 100% lichtdicht af zullen sluiten zoals bijvoorbeeld een rolluik. 95% Is echter wel haalbaar door de toepassing van sponningen tussen de panelen en het gebruik van de L-frames om zo de meeste lichtdoorlatende naden af te sluiten.

Kan ik mijn ramen nog blijven gebruiken nadat shutters zijn geplaatst?

Kan ik mijn ramen nog blijven gebruiken nadat shutters zijn geplaatst?

Uiteraard zal er altijd naar de beste oplossing gezocht worden om shutters voor uw ramen te monteren én de functie van het raam te behouden.

Hoeveel onderhoud heb ik aan de houten shutters?

Hoeveel onderhoud heb ik aan de shutters?

Het enige onderhoud wat u heeft is het afstoffen van de shutters en eventueel met een vochtige doek poetsen indien deze erg vies zijn geworden. Het is niet nodig de shutters eens in de zoveel tijd opnieuw te verven, daar deze zorgvuldig zijn gespoten met een twee componenten grondverf en lak.

Zodra de houten shutters zijn gemonteerd, hoe kan ik dan nog mijn ramen bereiken om deze bijvoorbeeld te wassen?

Zodra de shutters zijn gemonteerd, hoe kan ik dan nog mijn ramen bereiken om deze bijvoorbeeld te wassen?

Er zal altijd worden gezorgd dat de shutters voor het raam weg kunnen. Dit kan zijn door deze simpelweg open te laten scharnieren, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een paneel uitneembaar te maken en deze vast te maken met magneten. Wat het montagetype ook mag zijn, u zult altijd uw ramen kunnen bereiken.

Shutters zijn gemaakt van hout, zullen deze niet kromtrekken als gevolg van warmte en/of vocht?

Shutters zijn gemaakt van hout, zullen deze niet kromtrekken als gevolg van warmte en/of vocht?

Nee. Al het hout wordt zorgvuldig geselecteerd en ovengedroogd om ervoor te zorgen dat er geen vocht meer in het hout zelf achterblijft. Vervolgens worden alle onderdelen technisch verlijmd om zo eventueel kromtrekken te voorkomen. Als extra opmerking kunnen wij u meegeven dat lindehout sowieso stabiele houtsoort is welke van nature een vrij rechte nerf heeft, en daarom nauwelijks te lijden heeft onder vocht en warmte.

Hoe kunnen de houten shutters het beste schoongemaakt worden?

Hoe kunnen de shutters het beste schoongemaakt worden?

Shutters zijn eenvoudig schoon te houden. Meestal volstaat reinigen 1x per week. Echter kan het ook minder of vaker naar behoefte. Het beste is om de shutters droog af te nemen met een zacht statisch doekje/ zachte Swiffer stoffer zonder reinigingsmiddel, aan de achterzijde van het paneel zodat men geen hinder heeft van het bedieningssysteem. De shutters kunnen daarnaast ook met een vochtig doekje afgenomen worden, echter adviseren we dit zo min mogelijk te doen en ervoor te zorgen dat het doekje goed uitgewrongen is en liever geen of een zeer mild schoonmaakmiddel aan het schoonmaakwater toe te voegen.