MEEST GESTELDE VRAGEN:

Beschermen horren ook tegen pollen?

Beschermen horren ook tegen pollen?

Horren zijn voornamelijk gemaakt om insecten buiten te houden, maar net zo vervelend is de aanwezigheid van pollen (stuifmeel) in huis. Bugsout biedt daarom een selectie horren die kunnen worden voorzien van gaasdoek met een speciale pollen werende samenstelling: Dit gaasdoek is vervaardigd van gecoat polyester en voorzien van een afwerklaag die de polariteit van pollen verandert. Hierdoor wordt een deel van de pollen tegen gehouden. Allergische reacties binnenshuis worden hierdoor sterk verminderd of zelfs helemaal voorkomen, zodat u weer ongestoord, uw woning of werkruimte kunt ventileren (echter bieden wij geen 100% garantie) het pollengaas is E.C.A.R.F gecertificeerd.

Ik heb een huisdier, Welke hor is daarbij het meest geschikt?

Ik heb een huisdier, Welke hor is daarbij het meest geschikt? 

Vaste hordeuren zijn geschikt voor huisdieren. Het is mogelijk een luik voor katten of honden te monteren in de schop- en duwplaat. Door de scharnieren (pendeldeur) kan een hond of kat de deur ook zelf open duwen. Voor huisdieren is ook speciaal petscreengaas leverbaar. 

Gaassoorten?

Gaassoorten?

De horren van Bugsout zijn standaard voorzien van zwart gaas, (grijs gaas is zonder meerprijs leverbaar, behalve bij de plissedeur dan heeft grijs gaas een meerprijs) de voordelen van zwart gaas ten opzichte van grijs gaas zijn: beter doorzicht, valt minder op, beter bestand tegen UV en heeft een mooiere uitstraling. Bugsout levert naast gewoon gaas ook pollengaas en petscreengaas. 

Gaasmateriaal?

Gaasmateriaal? 

Onze rolhorren worden geleverd met PGP gaas: een glasfiber kern met een PVC coating zorgt voor een stijf gaas dat mooi oprolt. Onze vaste horren worden geleverd met PPP gaas: gaas van polypropyleen filament is extreem sterk en buitengewoon doorzichtig doordat de draad erg dun is. Geplisseerde horren worden geleverd met geplisseerd PPP gaas. 

Welke hor is geschikt voor dakramen?

Welke hor is geschikt voor dakramen?                                       

Voor dakramen is de raamrolhor super+ het meest geschikt. Deze rolhor is goed bestand tegen grote windbelasting en is ook geschikt voor grotere of schuingeplaatste dakramen. Afhankelijk van uw dakraam kunt u ook kiezen voor onze raamrolhor Comfort. Een raamplissé voorzethor is alleen geschikt voor rechte dakramen, de raamplissé voorzethor kan alleen van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden, en niet van boven naar beneden ivm vervuiling en uitzakken van het gaas. 

Welke horren zijn geschikt voor draaikiepramen en openslaande ramen?

Welke horren zijn geschikt voor draaikiepramen en openslaande ramen?

De meest geschikte hor voor een draaikiepraam is de inklemhor de inklemhor softfit of de inklem plissé. Het voordeel van de inklem plissé is dat deze geopend kan worden zonder dat de hor uit het kozijn genomen moet worden. De raamrolhorren Comfort en Super+ zijn geschikt voor zowel draaikiepramen als voor open slaande ramen. Ook de voorzethor en veerstifthor zijn geschikt voor draaikiepramen en open slaande ramen. 

Aandachtspunt: Flens tussen draaideel en kozijn: nastellen draai- kiepramen kan nodig zijn. (Dit valt niet onder de de verantwoording van Bugsout, wij proberen het kozijn af te stellen, indien dit niet voldoende lukt zal dit door een expert gedaan moeten worden.) 

Welke hor is geschikt voor openslaande tuindeuren? 

Welke hor is geschikt voor openslaande tuindeuren? 

Voor openslaande tuindeuren is een dubbele Plisséhordeur het meest geschikt. Deze hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden, sluit perfect en is nagenoeg geruisloos. 

Welke hor is geschikt voor een schuifpui? 

Welke hor is geschikt voor een schuifpui? 

Voor een schuifpui zijn de Plisséhordeur en de schuifhordeur het meest geschikt. De plissé hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden, sluit perfect, valt bijna niet op en is nagenoeg geruisloos.

De schuifhordeur kan alleen op de dag gemonteerd worden is stevig en robuust en zeer geschikt voor grote openingen en met petscreengaas zeer geschikt voor husdieren.

Welke horren zijn geschikt voor deuren?

Welke horren zijn geschikt voor deuren?

Voor deuren zijn de Plisséhordeur, deurrolhor Comfort en de vaste hordeur het meest geschikt. De plisséhordeur en de deurrolhor Comfort kunnen zowel in als op het kozijn gemonteerd worden, de vaste hordeur kan op het kozijn geplaatst worden en als pendeldeur in het kozijn geplaats worden. 

Ik wil een speciale hor, die niet op de website wordt aangeboden?

Ik wil een speciale hor, die niet op de website wordt aangeboden? 

Als u speciale wensen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen, we zullen dan kijken wat de mogelijkheden zijn. Omdat wij rechtstreeks met de fabriek werken is de kans zeer groot!

Wat betekent montage ‘op - of in de dag’?

Wat betekent montage ‘op - of in de dag’?

‘Op de dag’ betekent: op het kozijn en ‘in de dag’ betekent: in het kozijn.

Ik wil een hor op het kozijn plaatsen, kan dat?

Ik wil een hor op het kozijn plaatsen, kan dat?

Afhankelijk van de draairichting van ramen en deuren zijn verschillende horren zowel op-, als in het kozijn te monteren. 

Meestal wordt op een naar buiten draaiend raam een rolhor of Voorzethor geplaatst. Het uitzetijzer moet dan vervangen worden door een telescoop uitzetter.

Hoe herken ik de originele Plisséfit hordeur van Unilux?

Hoe herken ik de originele Plisséfit hordeur van Unilux?

De Plisséfit herkent u aan de sticker op het product en de sluitknop. De Plisséfit is een door Unilux gepatenteerde plisséhordeur. De Plisséfit heeft de goede eigenschappen van de Japanse plisséhordeur gecombinbeerd met de wensen en eisen van de westerse markt. Deze hordeur is in Nederland alleen verkrijgbaar via de Unilux dealer.

Montage plissé hordeur

Montage plissé hordeur

De plissé hordeur wordt doormiddel van schroeven bevestigd op uw kozijn, wilt u de deur met speciale tape bevestigd hebben (bijv. kunststof of aluminium kozijnen) dan is dit een meerprijs van € 10,00 per deur. / dubbele deur € 20,00

Aandachtspunt:

Bij de keuze om de hordeur te plakken bestaat de kans dat deze door o.a weersinvloeden (warmte en kou) los kan komen. Daarom gaat onze voorkeur altijd uit naar schroeven om problemen te voorkomen.

U kunt bij uw kozijnenleverancier navragen of dit problemen geeft wat betreft garantie. 

 

Bij loskomen van de hordeur, komen wij kosteloos eenmalig de hordeur opnieuw vastzetten.

Onderhoud?

Onderhoud?

Alle horren zijn gemaakt van weersbestendige materialen en zijn onderhoudsarm. Het horgaas kan stofvrij gemaakt worden met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel. Het plisségaas kan afgespoeld worden met leidingwater. De geleiders van de rolhorren kunt u uitsluitend smeren met siliconenspray. De ketting van de Plisséhordeur mag u niet smeren! Voor meer informatie over onderhoud kijk dan bij de desbetreffende hor op de website . 

Mijn hor(gaas) is stuk. kan ik bij Bugsout terecht voor reparatie?

Mijn hor(gaas) is stuk. kan ik bij Bugsout terecht voor reparatie?

Jazeker, wij komen eerst kijken of het kan en of het nog de moeite waard is, zodat de reparatiekosten niet duurder uitvallen, dan eventueel een nieuwe hor. Voor meer informatie over reparaties klik hier.

Kunnen mijn horren zomer en winter buiten blijven?

Kunnen mijn horren zomer en winter buiten blijven?

De horren worden vervaardigd van duurzame materialen. Zon, regen, wind en vorst, horren van Unilux zijn er tegen bestand. U kunt ze dus met een gerust hart het gehele jaar buiten laten zitten, in de zomer en in de winter. Plissé hordeuren lenen zich er voor om gemakkelijk gedemonteerd te worden, zodat u ze 's winters elders kunt opslaan.

Wat als ik er zelf niet uitkom met het inmeten of monteren van de horren?

Wat als ik er zelf niet uitkom met bij het inmeten of monteren van de horren?

Op de website van Bugsout staan alle montagehandleidingen en meetinstructies van de horren vermeld. Mocht u er desondanks toch niet uitkomen, Vul dan u gegevens in op de contact pagina of bel ons tijdens de openingstijden, en wij helpen u graag telefonisch opweg.

De producten zijn tevens voorzien van een duidelijk montagehandleiding, die bijgesloten zit in de verpakking. 

Garantie & Reparatie?

Garantie & Reparatie?

Op de door ons geleverde horren geven wij bij normaal gebruik, 5 jaar garantie op de constructie en 1 jaar garantie op het horgaas, koorden en ketting.

Als reparatie of vervanging nodig is, neem dan contact met ons op. 

Hordeuren die volledig geplakt zijn en loslaten door o.a weersinvloeden (warmte / kou) komen wij eenmalig kosteloos opnieuw vastzetten. Daarom gaat onze voorkeur altijd uit naar schroeven. 

Levertijd Horren?

Levertijd?

Zodra de bestelling van uw horren in productie is, vindt de levering en/of montage van onze horren tussen de 10 en 15 werkdagen na inmeten plaats.*

Horren die via de Webshop worden besteld hebben een levertijd van ongeveer 1 week        

*(afhankelijk van de drukte, voorraad en/of vakanties)