Tips, Tegen muggen?

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 14:45
Bugsout, horren ,Helmond, gratis inmeten en montage door heel Nederland

 

Tips tegen muggen! Meer muggen door het extra natte voorjaar.

De lente is al enkele weken van start gegaan maar het blijft wachten op mooie, zonnige lentedagen.
Tot nu toe was 2023 veel natter dan andere jaren.
In de eerste drie maanden van het jaar viel er 15% meer neerslag dan gemiddeld.

Meer muggen

Een nat voorjaar is vaak een voorbode van een muggenplaag. De muggen laten door het natte voorjaar misschien wel iets langer op zich wachten maar van zodra de zon tevoorschijn komt, zal het aantal muggen snel stijgen. De muggen beschikken over zeer veel broedplaatsen. Muggenlarven leven in open, stilstaan water. Dit is dan ook de reden waardoor er na een nat voorjaar meer muggen zijn.

Huis-tuin-en keukenmiddeltjes

Er zijn heel wat huis-tuin-en keukenmiddeltjes om de hinder van muggen te vermijden.
Een citronellaplantje, lavendel, rozemarijn, basilicum en kattenkruid kunnen muggen op een veilige afstand kunnen houden.
Je kan een muggennet rondom uw terras of bed hangen. De muggen zullen je dan niet kunnen steken maar het vervelende gezoem blijft natuurlijk wel.

Voorkom dat muggen uw woning binnenkomen.

“De meeste efficiënte manier om jezelf te beschermen tegen muggen in je woning horren:” 

“Doordat de raamopeningen worden overspannen met een fijnmazig, zeer transparant gaas, blijven deze gesloten voor insecten maar toch open voor natuurlijke ventilatie!” Bugsout beschikt over verschillende systemen die kunnen worden toegepast op ramen, schuiframen of deuren.

Hordeuren kunnen uitgerust worden met een zelfsluiting waardoor deze nooit onnodig open blijven staan.
Hoewel het voorjaar al zeer druk is geweest voor Bugsout, verwachten wij dat door het druilerige voorjaar, de echte seizoenspiek nog moeten komen. “We zien het aantal bestellingen de laatste weken sterk de hoogte in gaan. Wie zich voor de start van zomer nog wil wapenen tegen de muggen, kan maar beter nu in actie komen”.