REINIGEN VAN RAAMBEKLEDING:

Nieuwe raamdecoratie van Bugsout of van derden ziet er altijd fantastisch mooi uit, maar er komt een moment dat ze toch echt een keer gereinigd moeten worden. Met name een vette omgeving (keuken) en ruimtes waar gerookt wordt zijn een broedplaats voor vuil.

Mocht u zelf uw raambekleding willen reinigen, zie dan hieronder onze adviezen. De meeste ‘hardnekkige’ vlekken (koffie, potlood, vet, .…) kunt u ook verwijderen met een vlekkenreiniger. Wij raden aan om hiervoor TMC520 te gebruiken. 

Jaloezieën van aluminium, hout en kunststof:

Jaloezieën van aluminium, hout en kunststof:

Horizontale jaloezieën zijn goed te onderhouden. U kan de lamellen met een vochtige doek zonder agressief reinigingsmiddel afpoetsen.

Plisse en duettes: 

Plisse en duettes: 

Plisséstoffen zijn enkel of dubbelzijdig geplisseerd. Om deze vouwen in de stof goed te houden, adviseren wij de producten dagelijks op en neer te laten, en ook één maal per maand de plissés geheel opgetrokken te houden gedurende een periode van 8 uur, om zo de plooien in goede staat te houden. Reiniging: De producten zijn eenvoudig te reinigen door ze met een vochtige doek zonder agressief reinigingsmiddel af te poetsen. NIET in een bad of teil dompelen, het gebruik van (agressieve) reinigingsmiddelen wordt ook sterk afgeraden dit in verband met aantasting van de stof en de lijmlaag (duettes) en het voorkomen van vlekken.

Rolgordijnen:

Rolgordijnen:

U kunt deze met een licht vochtige doek afnemen. Rolgordijnen kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen Ook mogen rolgordijnen niet gewrongen of geschrobd worden.

Let op: de cassette mag niet in bad gedompeld worden en moet ten aller tijde droog gehouden worden! 

 

 

Duo Rolgordijnen:

Duo Rolgordijnen:

U kunt deze met een licht vochtige doek afnemen. Dou rolgordijnen kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen. Ook mogen Dou rolgordijnen niet gewrongen of geschrobd worden.

Let op: de cassette mag niet in bad gedompeld worden en moet ten aller tijde droog gehouden worden!  

 

Vouwgordijn:

Vouwgordijn:

Alle vouwgordijnen worden gemaakt van stoffen die chemisch reinigbaar zijn. De vouwgordijnen zijn eenvoudig van het railsysteem te halen en weer te bevestigen. De wasvoorschriften staan vermeld op de stofstalen of neem contact met ons op. 

Paneelgordijnen:

Paneelgordijnen:

Indien u het paneelgordijn wilt reinigen, dan kunt u dit met een licht vochtige doek afnemen. Panelen kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen. Ook mogen de panelen niet gewrongen of geschrobd worden.

Lamellen:

Lamellen:

Aluminium en kunststof lamellen zijn door antistatisch behandeling stof- en vuilafstotend. Lamellen kunt u met een spons afnemen met handwarm sopje. De lamellen niet dompelen in water of zeepoplossing. Lamellen van stof kunnen met de hand gewassen worden in een lauwwarm sopje. Stoffen lamellen mogen niet gewrongen of geschrobd worden.

Uw gordijnen zelf wassen:

Uw gordijnen zelf wassen:

Gebruik mild wasmiddel, zonder bleekmiddelen of optisch wit. Let altijd op de maximum temperatuur die wordt aangegeven in het wasvoorschrift. Gordijnen nooit wringen of boenen met een borstel. Hang na de gordijnen direct na het wassen te drogen. Na het drogen kan er nog kreuk in de gordijnen zitten. Niet meteen gaan strijken want gordijnstof is vaak behandeld met een kreukvrije finish. Daarom kost het vaak tot een paar weken om de gordijnen zichzelf weer kreukvrij te laten herstellen. Pas op met strijken, dit mag niet bij alle gordijnen, raadpleeg vooraf altijd goed de wasvoorschriften.

Alle reinigingsadviezen zijn met zorg opgesteld. Desondanks kunnen wij geen verantwoordelijkheid accepteren voor de resultaten van de reiniging.  Bij twijfel neem contact op met een professioneel reinigingsbedrijf.