Bugsout horren en raamdecoratie?

*** Levertijd van horren tussen de 10 en 15 werkdagen na bestelling ***

Meest gestelde vragen:

 

Wat kost Squid?

Squid BASIC kost € 100,00 per strekkende meter, Squid Op € 110,00 de prijs is inclusief gratis inmeten en montage. (minimale afname is 1 meter)

Wilt u zelf de Squid BASIC en Op inmeten en plaatsen dan is de prijs € 80,00 voor de BASIC en voor de Op € 90,00 per strekkende meter (minimale afname is 2 meter)


In welke afmeting is Squid leverbaar?

Squid wordt aangeboden op rollen van 135 cm breed. De lengte bepaal je zelf. Koop altijd een stuk Squid 10 cm groter dan je raam en snij de overtollige stukjes af met een scherp (breek-)mes.


Kan ik mijn Squid opnieuw laten kleven?

Ja, je kan je Squid een tiental keer opnieuw kleven. Let er wel op dat je de kleefzijde van de Squid steeds schoon houdt, en dat je de Squid op gereinigde oppervlaktes bevestigt.         


Er komen blaasjes op mijn Squid?          

Blaasjes verschijnen soms wanneer er te veel spanning op de stof staat. Om dit probleem te verhelpen, haal je de Squid van het raam tot waar je geen blaasjes meer ziet. Vervolgens herkleef je de Squid tegen het raam met zo weinig mogelijk spanning. Als dit niet helpt, kan je de volledige stof van het raam trekken en deze opnieuw kleven.               


Beschermt Squid mijn privacy ’s avonds?       

Gedeeltelijk. Het Squid-effect kan je best vergelijken met het effect van een glasgordijn of een voile. Overdag houdt het de inkijk tegen, maar als het ’s avonds binnen lichter is dan buiten, is het effect een heel stuk minder. In het filmpje hieronder kan je het effect zien.

Hoe kan ik mijn Squid reinigen?              

Je kan je Squid ontstoffen met een vochtig microvezeldoekje of stofzuigen met een borsteltje. Wassen of chemisch reinigen vernietigt de kleefkracht. Dit moet je dus kost wat kost vermijden. De meeste ‘hardnekkige’ vlekken (koffie, potlood, vet, .…) kan je verwijderen met een vlekkenreiniger. Wij raden aan om hiervoor TMC520 te gebruiken (deze tast de lijmlaag van de Squid niet aan), dit product is zéér geschikt voor de meest voorkomende vlekken en tevens ook te gebruiken om vlekken van uw zonwering te verwijderen. 


Kan ik met Squid mijn kamer verduisteren?

Gedeeltelijk. Squid is niet ontwikkeld als verduistering, maar het textiel houdt een deel van het binnenvallende licht tegen. De donkerste kleur (Rock) is daarvoor het beste geschikt. Deze kleur laat maar 42% van het invallende licht door.  


Kan ik Squid gebruiken in combinatie met andere raamdecoratie?        

Absoluut. Voor ruimtes waar je ’s avonds ook nog extra privacy wil, kan je Squid combineren met elke andere vorm van raamdecoratie.


Kan ik Squid gebruiken op een schuifraam?  

Jazeker. Doordat Squid rechtstreeks op het glas wordt gekleefd, kan het perfect meeschuiven achter het vaste gedeelte van het raam.


Kan ik Squid gebruiken om de zonnewarmte buiten te houden?         

Jazeker. Squid weerkaatst een groot deel van de zonnewarmte nog voor die de ruimte binnendringt.

Doordat Squid tegen het glas kleeft, verdwijnt ook het ‘warme-luchteffect’.
Dat zorgt er voor dat de zonne-energie de lucht tussen het raam en het (rol)gordijn opwarmt en toch de ruimte binnensluipt. Door Squid op je raam te kleven hou je de zonnewarmte dus effectiever buiten. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

Kan ik Squid gebruiken op dakramen, veranda's en koepels?        

Ja, maar niet op alle vormen. Squid is een stijf textiel dat zich niet laat vervormen op dubbel gekromde oppervlakken. Bolle kunststof koepels kan je niet bekleden met Squid omwille van hun dubbel gekromde oppervlak. Glasramen en glazen veranda’s met rechte oppervlakken vormen geen probleem. Let er wel steeds op dat je het raamoppervlak goed reinigt met ammoniak zodat de Squid-lijm optimaal werkt.


Kan ik Squid gebruiken aan de buitenzijde van mijn raam of deur?            

Nee, Squid is uitsluitend ontwikkeld om binnen te gebruiken


Kan ik Squid gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer?    

Ja, Squid werd ontwikkeld om ook in vochtige ruimtes optimaal te functioneren. Dit betekent dat Squid blijft kleven in een ruimte waar een erg hoge vochtigheid heerst, zoals badkamers en keukens. Vermijd wel dat Squid rechtstreeks blootgesteld wordt aan water. Enkele druppels kunnen geen kwaad, maar een stroom water doet de lijm geen goed.


Kan ik Squid gebruiken op glazen deuren?    

Jazeker! Reinig het glas grondig en plaats Squid zoals vooropgesteld en je hebt een mooie glazen deur waarop vettige vingers minder snel te zien zijn. Bovendien is je deur beter zichtbaar door Squid, zo vermijd je ongelukken.


Isoleert Squid mijn raam tegen de koud of de warmte?

De isolerende werking in de winter of de zomer van Squid is verwaarloosbaar. Wel reflecteert Squid een deel van de zonnewarmte de ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert. Lees hier meer over de reflecterende eigenschappen van Squid.


Wat is de garantie op Squid?

Op Squid heeft u 1 jaar fabrieksgarantie.


Ik wil Squid zelf plaatsen, maar heb geen rakel. is er een alternatieve manier om het textiel mooi glad te strijken en recht af te snijden?           

Jazeker. Als alternatief kan je een kunststof lat, een klein snijplankje of een afgerond plamuurmes gebruiken. Zorg er wel steeds voor dat het schoon is en geen scherpe hoeken bevat die het textiel kunnen beschadigen.


Kan ik 2 stroken Squid precies naast elkaar plaatsen?
Je kan twee stroken vlak tegen elkaar plaatsen zodat de scheidingslijn vrijwel onzichtbaar is (vergelijkbaar met het plaatsen van behangpapier). Het vraagt wel een beetje handigheid en geduld om het textiel precies te plaatsen. Let er op dat je het raam vooraf heel goed ontvet met ammoniak.