Bugsout horren en raamdecoratie?

*** Levertijd van horren tussen de 10 en 15 werkdagen na bestelling ***

Squid® is een nieuwe gepatenteerde raambekleding. Exclusief verkrijgbaar bij Bugsout. Met de zelfklevende transparante stof kan je alle soorten ramen eenvoudig bekleden. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen. Squid® is ook zeer geschikt voor glazen schuifwanden, veranda's, lichtstraten enz. Squid® is ook zeer geschikt voor bedrijven!

Vocht- en hittebestendig:

Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voor de kleefkracht van het raamtextiel. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte installeren. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. 

Veroorzaakt Squid thermische breuk van HR++(+)-ramen?

Thermische glasbreuk is een rechtstreeks gevolg van spanningen die veroorzaakt worden door een temperatuurverschil tussen twee aangrenzende zones in eenzelfde glasblad.
Het thema van de thermische breuken is een complex thema waarbij allerhande aspecten een rol spelen. Het snijden en de installatie van het glas, het ontwerp van het gebouw, de plaatsing van objecten aan de buitenzijden van het raam, de plaatsing van objecten in de ruimte achter het glas en elke vorm van zonnewering, folie of raamdecoratie.

Het klopt dus dat je voorzichtiger moet zijn bij HR++(+) glas dan bij (gewoon) dubbelwandig glas.

Hoe zit dat dan bij Squid in vergelijking met raamfolie?
Raamfolie is gesloten en zorgt ervoor dat de warmte zich opstapelt. Bij een té grote warmte-absorptie, kan er thermische breuk voorvallen.
Squid daarentegen is een open (ademend) weefsel dat een groot deel van de energie doorgeeft waardoor de opwarming beperkt blijft.
Uit onze testen blijkt dat Squid, zelfs op de meest gevoelige ramen, nooit de kritische grens voor thermische breuk (van 35°C) overschrijdt.  

Conclusie: In tegenstelling tot raamfolie kan Squid op een raam nooit op zich de oorzaak zijn van thermische breuk. In combinatie met een aantal andere factoren (slechte montage, extra opwarming of een gedeeltelijke belichting van het raam) is er een verhoogde kans op thermische breuk.

Om de kans op thermische breuk te verkleinen geven we daarom nog enkele tips mee.

> zorg ervoor dat je raam aan de binnenzijde niet lokaal kan opwarmen. Plaats dus geen warmtebronnen vlak bij het raam en vermijd ook grote donkere objecten (gordijnen, zetels, kaders, enz) dicht tegen het raam.
> vermijd ook dat je aan de buitenzijde grote voorwerpen plaatst die het raam gedeeltelijk in de schaduw zetten.

Geweven:

Squid is geweven uit polyester garen, maar heeft een zeer natuurlijke uitstraling. Het wordt aangeboden in vijf verschillende kleuren: Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock en Coal

Transparant en privacy:

Squid is een transparante stof waar je overdag door naar buiten kan kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk verhindert en je dus de nodige privacy bezorgt.

Squid Basic & Op:

Het assortiment Squid omvat 2 verschillende dichtheden (Basic & OP) afhankelijk van jouw wensen omtrent privacy in verschillende ruimtes. Transparantie Basic: 5% Transparantie OP: 1% 

Kleuren Squid Basic:                  
Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock, Coal

Kleuren Squid OP:
Snow, Cream, Sand, Mist, Iron, Caviar

Doe het zelf:

Squid zelf installeren is ook kinderspel. Volg onze handleiding en je bent zo klaar. Om grote oppervlakken te bekleven ben je best met z’n tweeën.

Zelfklevend:

Squid is een zelfklevende stof die je zonder enige vorm van ophangsysteem heel gemakkelijk op je raam bevestigt. 

Verwijderbaar en herkleefbaar:

Squid kan eenvoudig van het raam gehaald worden zonder permanente lijmresten achter te laten. Bovendien kan je het verschillende keren opnieuw kleven. Maakte je een fout tijdens de installatie? Haal Squid simpelweg van je raam af en probeer het nog eens!
Afmetingen:
Squid wordt aangeboden op rollen van 135 cm breed. De lengte bepaal je zelf. Koop een stuk Squid dat iets groter is dan je raam en snij de overtollige stukjes af met een scherp (breek-)mes.

Onderhoud:

Squid wordt niet snel vuil. Als het doek wat stoffig wordt, kan je met een vochtig microvezeldoekje het stof afnemen. Ook stofzuigen met een borstel is perfect mogelijk. Stop Squid in geen geval in de wasmachine, laat het doek ook niet chemisch reinigen.

Eenmaal je Squid hebt geplaatst, hoef je je ramen nooit meer te wassen. Velen zullen dit maar al te graag horen.

Vochtbestendig:

Squid functioneert perfect op ramen in een vochtige omgeving zoals badkamers, keukens, wasruimtes, enzovoort. De unieke lijm en schimmelwerende behandeling maken dat je ook in deze ruimtes van Squids mooie uitstraling kan genieten.

Duurzaam:

Als je onze instructies volgt, geniet je jaren van je Squid.