Bugsout horren en raamdecoratie?

*** Montage van de horren tussen 10 en 15 werkdagen na inmeten ***

Hooikoorts & Horren

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 09:10

Hooikoorts, horren bugsout

Hooikoorts

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Hooikoorts (medische benaming: pollinose) is een allergische reactie op stuifmeel. Dit stuifmeel, ook wel pollen genaamd, zweeft in de lucht en wordt vervolgens ingeademd. Met name het stuifmeel van gras (graspollen) leidt tot allergische reacties, maar ook boompollen kunnen tot klachten leiden. Gras verspreidt zich, net als bloemen en planten, door het wegwaaien van graszaad (graspollen).

Hoe zat het ook alweer?

Op warme, winderige dagen kunnen er miljoenen pollen in de lucht zweven. Als de pollen op het neusslijmvlies, de oogbollen of in de luchtwegen terecht komen, reageert je afweersysteem hierop en kun je de typische hooikoortsklachten krijgen. Voor veel mensen zijn die klachten erg lastig en voor sommigen zelfs een handicap, als de klachten zo erg zijn dat sporten, fietsen of zelfs alleen maar buiten lopen al onmogelijk worden. De meeste pollen zijn in de ochtend en avonden actief. Het is dan ook verstandig om op die momenten binnen te blijven. Maar als je toch wilt genieten van het lekkere weer en je huis wilt ventileren (super belangrijk in deze tijd!) wordt je alsnog blootgesteld aan pollen en zaden. Unilux is gespecialiseerd in maatwerk insectenwering maar bedacht hiervoor ook een oplossing! Om de pollen  buitenshuis te laten ontwikkelden wij een hordeur of raamhor mét speciaal pollengaas. Het kan in een geselecteerd aantal horren geplaatst worden, Wij van Bugsout kunnen u er alles over vertellen.

Pollengaas en processierups

Om pollen tegen te gaan gebruikt Unilux het best beschikbare pollengaas, het gepatenteerde Poll-Tex®. Naast het tegen houden van pollen is Poll-Tex hoog transparant en heeft het een hoge luchtdoorlaatbaarheid. De Poll-Tex is uitvoerig getest bij de Universiteit kliniek Charite in Berlijn, Duitsland. Deze gespecialiseerde kliniek in het behandelen van allergieën, is de enige plek in Europa waar 24 uur per dag getest kan worden op het doorlaten van pollen. Pollengaas is een optie bij het samenstellen van uw hordeur of raamhor. Uw horrenspecialist kan u precies vertellen wat de beste oplossing is in huis.

Extra goed nieuws!
Verkennende testen bij Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen hebben in 2020 ook laten zien dat het speciale Poll-Tex gaas ook uitstekend toegepast kan worden als bescherming tegen haartjes van eikenprocessierupsen. De kleine en giftige haren van de rups kunnen in de wind worden meegedragen, wat ernstige huid- en keelreacties kan veroorzaken, waaronder een allergische reactie. De eerste testen met Poll-Tex ten opzichte van standaard horrengaas laten zien dat Poll-tex significant meer haartjes tegenhoudt.

Wat kan je doen?

 

App: Meerdaagse verwachting            

Een extra tip is app van www.pollennieuws.nl. Het LUMC heeft een vijfdaagse hooikoortsverwachting voor mensen met een graspollenallergie ontwikkeld. Deze verwachting geeft aan hoe de situatie in verschillende regio’s  zal zijn op de huidige dag en de komende vijf dagen voor mensen met een graspollenallergie. Je vindt de handige radar hier.

Wil je op de hoogte blijven van alle adviezen en tips in dit Hooikoorts seizoen? Download de app voor Android of check de web applicatie voor IOS. U vindt er een kalender, een pollenkaartje, een journaal etc.

 

(Bron: RTL Nieuws/Hooikoortsrader/Pollennieuws)

 


«   »