Bugsout horren en raamdecoratie?
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Horren en raamdecoratie
Home » Blog » Muggenradar

Muggenradar

Gepubliceerd op 30 mei 2018 15:10

Op de Muggenradar tonen we een kaart met een verwachting van de muggenactiviteit voor vandaag en de komende vijf dagen.

 

Uitleg Muggenradar
Op de Muggenradar tonen we een kaart met een verwachting van de muggenactiviteit voor vandaag en de komende vijf dagen. De verwachting varieert van 1, geen muggenactiviteit, tot en met 10, muggen zeer actief. De muggenverwachting wordt bepaald aan de hand van diverse weerfactoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag. Meerdere keren per dag bepalen we aan de hand van de meeste actuele weergegevens de kans dat de aanwezige muggen actief zijn in de komende dagen. Gedurende de dag kan de overlast van muggen wijzigen. De meeste overlast is doorgaans tijdens de schemering.

 

De mate van muggenoverlast is naast de muggenactiviteit sterk afhankelijk van het aantal muggen dat er in de buurt is. De muggenoverlast die wordt ervaren kan sterk verschillen van huis tot huis of van straat tot straat. Een kruipruimte vol met water, wel of geen gebruik van horren of een klamboe en een groot aantal andere factoren bepalen of er uiteindelijk overlast ontstaat.
Actuele overlast, geef jouw waarneming door!
Om te bepalen hoe de mate van muggenoverlast die mensen ervaren varieert in de ruimte en in de tijd vragen de muggenonderzoekers van Wageningen University het publiek om op Muggenradar.nl door te geven hoeveel muggenoverlast ervaren wordt, variërend van Geen overlast, Een beetje overlast, Veel overlast tot Zeer veel overlast.


Bekijk ook:
- Praktische tips tegen muggenoverlast

- Interessante feiten over muggen

- Het grote muggenonderzzzoek


Meer informatie: www.muggenradar.nl


«   »